Русенската тарла тази година ще е под хотел "Рига"

2
Русенската тарла ще се проведе в дните между 24 април и 4 май
Русенската тарла ще се проведе в дните между 24 април и 4 май

Като подходящо място на открито върху терен - общинска собственост за провеждането на традиционната русенска тарла през 2015 г. е определена крайбрежната ивиця под Гранд хотел "Рига", а дата на провеждане - в дните между 24 април и 4 май. Това стана ясно по време на днешното заседание на Общински съвет - Русе. Информацията предостави зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков в отговор на въпрос от страна на граждани.

При уточняване на мястото е било прецизирано местоположението, отстоянието от учебни, здравни и социални заведения, пътната инфраструктура и начина на придвижване на гражданите. Отчетени са били и фактори като опазване здравето и спокойствието на живеещите в близост то терена, увери инж. Наков

В традиционния панаир ще могат да участват всички физически и юридически лица, притежаващи необходимите документи за осъществяваната от тях дейност и вписани в Търговския регистър. 

Мероприятието се провежда в съответствие с разпоредбите в Наредба 4 (за поддържане и осигуряване на обществения ред, условията и реда за провеждане на масови и обществени прояви) и Наредба 16 (за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на Общината). В наредбите не съществува правна възможност за провеждане на конкурс за организатор, а към момента до Кмета на Община Русе са подадени две искания от юридически лица с нестопанска цел с подобно искане. Инж. Наков увери, че Общината дава равни възможности на желаещите да организират провеждането на русенския панаир

През последните години традиционната русенска тарла често променяше мястото на провеждането си, като то е било както в Парка на младежта, така и в района на Кауфланд. Имаше и години, в които тарла изобщо не бе провеждана. През миналата година местната администрация се ангажира да предостави подходящо място в района на русенския кей, като своевременно реши проблемите с недостатъчното ел.захранване.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари