Русенец: Вярата винаги ще я търсим по щандовете в магазините!

6
Русенец сподели впечатленията си от откриването на тарлата на Разпети петък
Русенец сподели впечатленията си от откриването на тарлата на Разпети петък Снимка: Кунчо Кунчев / Facebook

Русенец сподели впечатленията си от откриването на тарлата на Разпети петък

"На Разпети петък хората хапват и се веселят за последно", сподели впечатленията си от русенската тарла Мирослав Малчев. Откриването на традиционния пролетен панаир съвпадна с най-тъжния ден за християните. Според религиозната етика, на този ден се спазва строг пост и се скърби за страданията на Божия син.

В групата "Обществен съвет" Мирослав Малчев написа:

"И в град Лясковец, както в Русе на разпети петък е открит великденски събор с люлки, атракции и кебапчета. Разходихме се до Търлата в Русе. Разпети петък, а хората хапваха и се веселяха, като за последно! Цените...кебапче -2 лева, наденичка - 9лева. Люлките за три минути цената е 6 лева. Загледах се в една люлка, казва се Стената. Осемнадесет човека се връткат и викат от адреналина. 108 лева за три минути. Докато слязат и се качват отново...3 минути и 108 лева. И докато обърсваме мазните си пръсти от агнешко, за да отидем в църквата да запалим свещица, Вярата винаги ще я търсим по щандовете в магазините! Светли празници!".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    17
    daskal
    Тарлата си е тарла. На това място тя на никого не може да пречи. Който иска - да отиде на църква, макар че, като гледам служителите й, се замислям доколко има тя общо с вярата. Гледам цените на тарлата и се сещам за цените на свещите и църковните услуги... Та... Къде са търговците? Май и на двете места, ама на въртележките поне не светотатстват.
  • 5
    16
    До 15
    Така е - вярата е в душата. Човек вярва все в нещо - земно или неземно. Затова е свободен да вярва в каквото си иска - вяра на свободния дух. Във всяка религия го наричат Бог или пък го определят като божество. Това, че не влизаш в нечий храм и не се кланяш - не означава, че нямаш вяра, която да изповядваш в душата си. В съвременния Свят вече Човек сам избира на кого и в какво да вярва - смирението е в тази вяра, стига да не е агресивна и злонамерена.
  • 8
    15
    Марияна
    Всеки има своя представа за вяра и за начин на живот. След като аз не натрапвам моите разбирания, то с какво право въпросният господин смята, че може да се намесва в моя или чуждия живот? Там място той няма. Ако не знае - повечето българи не постят, ядат месо когато им се яде, без значение какво пише в църковния календар, живеят без църковен брак, следват езически ритуали, за които даже не знаят какви са, не се причестяват, не се бият за върбови клонки, и да си представи,че по селата се колят прасета няколко дни преди Коледа. И в същото време, тези безбожни българи - не крадат, не убиват, не пожелават, не са алчни, не се лакомят,... Тези безбожни българи ще ти помогнат в трудност макар да не си им никакъв. Да - ядат кебапчета, че и бира пият. И това, че хората водят светски живот си е лично тяхна работа.
  • 10
    14
    Групенфюрер Мюлер
    Интересно как въпросният Миро Слав Малчев се озовава на "странни" места, а се възмущава от поведението на другите озовали се там? Нека припомня - той беше силно възмутен и на опашката за олио в Кауфланд преди година, явно и тогава е търсил вярата по щандовете...... Сега пак си облизва мазното по пръстите, смятайки приходите на търговците на търлата, без да знае и грам за разходите им! Отстрани е лесно и блажно, пожелавам му догодина да си регистрира фирма и да се впусне в осребряването на адреналина на клиентите, търговията е проста работа, но не е за прости хора!!!
  • 4
    13
    Какво търси
    на тарлата силновярващ човек?!? Че и проучване направил на цените, толкова тъжен е бил! Айде стига с това лицемерие!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари