Русенската опера поставя “Лучия ди Ламермур” с кинематографични ефекти

3
Публиката ще има възможност да се наслади на една от най-красивите опери на Гаетано Доницети
Публиката ще има възможност да се наслади на една от най-красивите опери на Гаетано Доницети

На 11 октомври, понеделник, от 19 часа в Доходното здание на Русе публиката ще има възможност да се наслади на една от най-красивите опери на Гаетано Доницети – белкантовия шедьовър “Лучия ди Ламермур”.

Постановката е на световноизвестният бас Орлин Анастасов, а диригент ще бъде талантливата Вилиана Вълчева.

Режисьорското решение смесва театрални и кинематографични ефекти чрез използването на прожекции и записи, направени по време на репетициите с костюми. Модерната визия на пространственото оформление на сцената е дело на Денис Иванов.

В главните роли на 11 октомври публиката ще види любимата солистка на Русенската опера Даниела Караиванова като Лучия и гост-тенорът Михаил Михайлов, който ще пресъздаде образа на Сър Едгар Рейвънсууд.

Михаил Михайлов участва в редица концерти с почти всички оперни и филхармонични оркестри в страната. С различни продуцентски компании прави турнета в Германия, Италия, Испания, Полша, Румъния и Швейцария. Лауреат е на редица национални и международни конкурси, пише Русе Медиа.

Останалите роли се изпълняват от солистите: Лорд Енрико Аштън – Добромир Момеков, Лорд Артуро Бъклоу – Александър Баранов, Алиса – Петя Цонева, Раймондо – Момчил Миланов, Нормано – Теодор Петков. Концертмайстор е Мария Евстатиева, участват хор, балет и оркестър на Държавна опера-Русе

Премиерата на трагичната опера в три действия “Лучия ди Ламермур” се е състояла преди 108 години в Неапол, а първото ѝ представление в Русе е на 12 декември 1965 г. с диригент Ромео Райчев, режисьор Цветана Андреева-Прохаска и художник – Петър Попов.

Билети на каса Опера: понеделник – петък от 10.00 часа до 18.30 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари