Русенската опера предлага "Любовен еликсир" на своята публика

1
Комичната опера ще забавлява публиката тази вечер
Комичната опера ще забавлява публиката тази вечер

Комичната опера ще забавлява публиката тази вечер

Русенската опера ще представи спектакъла "Любовен еликсир" - от Гаетано Доницети, тази вечер в Доходното здание в крайдунавския град.

Това съобщиха от културния институт.

"Когато чуете шедьовъра на великия италиански композитор, ще разберете каква е рецептата за най-качествения еликсир на любовта", казват от Русенската опера, предава БТА.

"Любовен еликсир" е една от най-очарователните и трогателни любовни истории в оперната литература - забавна и нежна, с много комични ситуации, които винаги печелят сърцата на зрителите.

"Тя е едно от най-красивите и обичани произведения по целия свят, написани в италианския оперно-певчески стил "белканто". Пасторалната атмосфера и героите, събуждащи чувства на умиление и симпатия, превръщат операта в любимо произведение", обясняват от културния институт в Русе.

Режисьор на спектакъла е известният оперен певец и педагог проф. Павел Герджиков. На диригентския пулт ще бъде швейцарската възпитаничка Вилиана Вълчева. В ролята на Адина ще се превъплъти сопраното Даниела Караиванова, а Неморино ще бъде тенорът Александър Баранов. Арогантният сержант Белкоре ще бъде представен от баритона Добромир Момеков, а като доктор Дулкамара ще се изяви басът Момчил Миланов. В ролята на Джанета ще се превъплъти Анна Карадимитрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    оперен
    А кой ще плати 6-те милиона дълг на отдавна фалиралата Русенска опера?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари