Русенската болница прибра пациенти на хемодиализа

0
Във връзка с усложнената зимна обстановка в областта, в УМБАЛ - Русе е била създадена необходимата организация за осигуряване на транспорт и настаняване на пациенти
Във връзка с усложнената зимна обстановка в областта, в УМБАЛ - Русе е била създадена необходимата организация за осигуряване на транспорт и настаняване на пациенти Снимка: Дарик / Архив

Във връзка с усложнената зимна обстановка в областта, в УМБАЛ - Русе е била създадена необходимата организация за осигуряване на транспорт и настаняване на пациенти на хемодиализа, съобщиха от болницата.

Още в четвъртък, ден преди снежното бедствие, в дунавския град са били транспортирани всички пациенти на хемодиализа от останалите общини на областта. 25 от тях са били настанени своевременно в отделения на русенската университетска болница. Останалата част от пациентите са прибрани, по тяхно собствено желание, в града при техни близки. За тях е създадена допълнителна организация и е осигурен транспорт за ежедневното им извозване до лечебното заведение.

Грипната епидемия в Русе продължава, с което временната забрана за планов прием и свиждания в УМБАЛ все още е в сила. В тези условия, болницата има създадена допълнителна организация за обособяване на сектор в Инфекциозно отделение и настаняване на лица с усложнения от грипа.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари