Русенец, принуждавал студентка да проституира, получи солена присъда

0
Русенец, принуждавал студентка да проституира, получи солена присъда

Осем години и шест месеца затвор при първоначален строг режим получи Велизар С. Дамянов от Русе за това, че принуждавал българска студентка да проституира, информира в. "Монитор".

Русенският районен съд реши да се отнеме в полза на държавата сумата от 11 350 евро, които 29-годишният мъж е придобил чрез престъплението. Велизар е осъден и на глоба в размер на 35 000 лева. За причинените страдания на пострадалото момиче той трябва да плати 60 000 лева.

До разкриване на престъпните деяния на Велизар се стигна, след като жертвата, която следва в университет в Северна България, събра смелост и подаде жалба срещу него. Пред разследващите студентката разказала, че е била подмамена в началото на миналата година от Велизар, с когото имали близка връзка, да отиде с него в Австрия и да му помага в автомивката, в която уж работел.

Още щом пристигнали, мъжът я завел насила да й направят голи снимки, които качил в сайт. Разнасял я по адреси на различни мъже и прибирал заработеното. С помощта на българка, проституираща доброволно в Линц, момичето успяло да се освободи от робството и да се върне в края на март м.г. при родителите си в Русе.

На 31 октомври същата година Велизар е задържан, а делото започна миналия месец.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари