Русенец се оплака, че прожектор от Общината осветява дома му

5
Диян Александров подава сигнала към общината, за силната светлина на прожектора, в съответната фейсбук страница
Диян Александров подава сигнала към общината, за силната светлина на прожектора, в съответната фейсбук страница Снимка: Facebook

Диян Александров подава сигнала към общината, за силната светлина на прожектора, в съответната фейсбук страница

"Добър ден, г-н Пенчо Милков. Пиша ви относно новия прожектор, който е монтиран на покрива на общината, за да осветява трибагреника ни! Много "хубаво" го осветява, но осветява и много добре нашите домове и очи. Аз наблюдавам прожектора вече 3ти ден, а вчера и съпругата ми възкликна "Каква е тази лампа, която свети така силно"... И това ми дава усещането, че не само на мен НЕ ми харесва. Ние живеем в блок Проектант 1 и тя е насочена в същата посока. Сигурен съм, че така се усеща и във всички останали високи блокове около нас: блок Сердика, блок Мелник и високият блок на площад Оборище.

Има две решения на проблема:

1: да се смени позицията му, така, че да свети посока изток - запад (в тази посока няма високи сгради)

2: да се изгаси

Поздрави и хубав ден!"

Сигналът на Диян Александров не остава незабелязан. Кметският пълномощник Владимир Димитров отговаря своевременно: "Здравейте. Вероятно е много неприятен момента с тази светлина. Ще проверя какво може да се направи и ще ви известя."

Хубаво е когато има къде русенци да подадат своите сигнали бързо и да получат отговор. Тази практика определено трябва да остане и да се доразвие в интерес на гражданите на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    1001 нощи
    На снимката изглежда готино, като ... Приказка на Шехеризада.
  • 4
    2
    Русенец
    Часът е 20.47. Живеем на половин спирка от стадион Дунав, откъдето в момента, за пореден път, две осветителни тела със силната си светлина за поредна вечер дразнят зрението на хората. Защо така се прави? Какво се случва в южната част на стадиона? Има ли някаква наредба, която да предпазва здравето на хората?
  • 14
    1
    Живущ в квартал "Родина"
    Съща така неприятни са и прожекторите на стадион "Дунав", чиято силна светлина много дразни очите, дори и че сме на 200-300 метра от тях. Добре поне, че не светят всяка вечер.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари