Условна присъда за регистратор на коли от Русе

2
Русенец, извършвал регистрации на румънски коли в разградската Пътна полиция, получи условна присъда за данъчно престъпление
Русенец, извършвал регистрации на румънски коли в разградската Пътна полиция, получи условна присъда за данъчно престъпление

Русенец, извършвал регистрации на румънски коли в разградската Пътна полиция, получи условна присъда за данъчно престъпление.

Решението е на Окръжен съд-Разград, подсъдимите по делото бяха двама, другият бе оправдан. Присъдата не е влязла в сила, подлежи на обжалване и протест.
Според държавното обвинение 58-годишният Илия Вълчев от Ветово и 38-годишният Радослав Попов от Русе не декларирали автомобилите пред отдел „Местни данъци и такси“ тук и така нанесли вреда на общинската хазна, твърдеше прокуратурата.

Според държавното обвинение между 11 юни 2014 година и 28 февруари 2015 година, Вълчев като собственик и управител на „Двама братя“ ЕООД – Разград, сам и в съучастие като съизвършител с Попов, който е действал като помагач и в качеството на упълномощено лице за дружеството, избегнал установяването и плащането на данъци в големи размери 5481.91 лева.

Регистрирани били общо 80 коли на румънски граждани в Пътна полиция-Разград, но след това не ги декларирал в община Разград. Румънците първо сключвали договори за придобиване на колите им от „Двама братя“ЕООД, а след регистрацията ги ползвали на база договор за лизинг.
И двамата подсъдими не се признаха за виновни по време на процеса, Вълчев твърдеше, че не е знаел за извършените от Попов регистрации и възникналите по тях данъчни задължения, Попов заяви, че не е имал задължение да декларира и да плаща данъци за тези автомобили.

С решението си днес съдът обяви Вълчев за невинен по повдигнатото, оправда Попов за това да е извършил деянието като помагач, а го осъди като извършител – на една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Наложена му бе и глоба от 100  лева, както и да плати съдебните разноски и тези на досъдебното производство - близо 600 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари