Русе ще привлече посетители и от Букурещ

0
Русе се сдоби с модерна спортна зала след повече от 30 години чакане
Русе се сдоби с модерна спортна зала след повече от 30 години чакане Видео: БГНЕС

Модерна многофункционална спортна зала бе открита снощи в Русе.

В официалната церемония участваха премиерът Бойко Борисов и министрите Лиляна Павлова и Красен Кралев, както и румънският министър на спорта Габриела Сабо. След освещаването от Русенския митрополит Наум и поздравленията от официалните гости лентата бе прерязана заедно с инвеститорите братята Пламен и Атанас Бобокови, кмета на Русе Пламен Стоилов и депутати. Накрая двучасов концерт за публиката изнесе примата Лили Иванова.

В словото си премиерът Борисов припомни, че за няколко години са построени доста спортни зали. На 30 август ще бъде открита и залата в Пловдив с капацитет от 8500 места. "Мога да ви изброявам около 15 минути колко зали са направени в последните години и такива са навсякъде - къде по-малки, къде по-големи, но това са и в училищата, това са и в университетите", заяви Борисов. Той изрази удоволствието си, че и румънският министър на спорта е тук, и изрази надежда, че Русе ще привлече посетители и от Букурещ. "Ще може тук да се правят концерти, където да идват много хора, не само да ги гледате по телевизията, напротив, да стане средище тук", каза още премиерът.

Залата в Русе, която носи името "Булстрад Арена", се изгражда повече от 30 години. Завършването й стана възможно благодарение на публично-частното партньорство между община Русе и бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови, както и с помощ от държавата. Тя има 5100 седящи места, като има възможност да побере с правостоящи над 8000 души. В нея ще се провеждат както концерти, така и спортни състезания. "Залата е с най-висок клас на спортно оборудване, което може да съществува в България, и отговаря на абсолютно всички европейски и на световни изисквания. Това е първата зала, която под основната зала има още две допълнителни тренировъчни зали" ,обясни мениджърът Борислав Велков.

Първите спортни състезания до края на годината вече са договорени - на 25 ноември има квалификация за европейско първенство на националния женски отбор по баскетбол срещу Гърция, предстои и световно първенство по спортни танци.

Залата е и първата в България, която има шест луксозни ложи и една т.нар. президентска ложа. За сигурността в района на залата – отвън и отвътре, е изграден команден център с цялостно видеонаблюдение от 120 камери.Мениджърът Иван Драндийски обясни, че вече има 10-ина потвърдени много сериозни международни събития, а още толкова са в процес на преговори. През септември в "Булстрад Арена" ще гостува група "Назарет" ще има шоу на Lord of the Dance", концерти на Горан Брегович и грузинския национален балет "Сушихвили", френско шоу за Едит Пиаф и др. Всички събития ще бъдат насочени и към пазара в Румъния, като целта е да се привлече и румънската публика.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари