Как си ги представяте, че се вземат тия 20 милиона евро неустойка?

1

Вчера Русенци бяха свидетели на шумно откриване на започнатата преди 33 години спортна зала.

В „Капитал“ от 24 юли четем: „Нето залата струва 34.4 милиона лева, от които аз и брат ми сме инвестирали 32.4 милиона лева, а нашият прекрасен партньор община Русе чрез отстъпеното право на строеж и незавършеното строителство участва с 2 милиона лева“, заяви преди седмица в интервю за „Капитал“ Бобоков.“ виж цялата публикация

Според горното спортната зала е частен имот на братя Бобокови, а община Русе има някакво мижаво участие.

Специално за откриването и да отрежат лентичката бяха дошли спешно от София Бойко Борисов, Лиляна Павлова и Цветан Цветанов. В града се говори, че някой от тях да долетели с хеликоптер и кацнали до селище близо до Русе.

Русенци се питат: Какво общо имат горните особи със строежа и защо откриват залата. Нима имат някакъв принос? Може би защото техният кмет Пламен Стоилов отказа да иска 20 000 000 евро неустойка от Бобокови по договора за строеж? В същата статия на „Капитал“ по повод непоисканата неустойка, четем: „На въпроса защо общината не си е поискала неустойката още през 2012 г., които вървят и с връщане на цялата предоставена собственост, кметът казва: „Двайсет милиона евро неустойка, как си ги представяте, че се вземат тия 20 милиона евро?“

Трябва да припомним на Русенци, че при публичното обсъждане изхарчването на общинския бюджет за 2013г. в отговор на въпрос на Мариян Димитров, същата особа отговори, че Бобокови са „специални“ хора и от тях не може да се иска неустойка.

И така, логичният отговор според „Бъдеще за Русе“ е, че Бобокови са дали на Борисов, Павлова и Цветанов да отрежат лентичката на частния им имот, за да има повод да ги дават по телевизията, а подредилият се до тях Пламен Стоилов да получи още една „позитивна“ предизборна медийна проява. Само че, това е за глупаците…

Откриването на залата в нейният груб строеж, с неизмазани стени, висящи кабели, неприети канализации, не строени, но платени от общината гаражи, и не на последно място с отвратителен външен вид нямащ нищо общо с красивия първоначален проект, ще донесе повече негативи отколкото ползи за имиджа на Пламен Стоилов. Русенци вече говорят за това.

Предизборният трик измислен от някой некадърен пиар на Стоилов също няма да успее. Говори се, че работниците, участващи в строежа са били накарани да отидат на откриването на залата и концерта на Лили Иванова, за да не бъде тя празна. Разбира се за тях безплатно. За да могат да направят 3 минутен репортаж по телевизиите. Само, че има подробност – за да помогне на частниците общината е взела 8 милиона и половина заем и трябва да го връща от приходите на залата. Освен това на Лили също се плаща. Не са ли тези безплатни посещения ощетяване на общината за сметка на изкуствения имидж? Кой плати пътуването на „височайшите“ от София за Русе?

И така Кой … такова и Кой плаща в Русе? За плащането е сигурно, че са Русенци. С парите от своите данъци.

Кои са другите? Нали Бобокови са най-яркия пример от бизнеса на БСП, а всички останали са от ГЕРБ. Мирише ли на тайната  коалиция „Вечна дружба“.

Източник: Бъдеще за Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари