Русе се превръща в пристанище на възможности

3
Първото TEDx събитие за града
Първото TEDx събитие за града

TEDx форматът стъпва на русенска територия, за да вдъхнови общността с интересната си програма и лектори. На него ще бъдат коментирани идеи, които си заслужават да бъдат споделени

Събитието ще се състои на 24 октомври - събота, в "Доходно здание" от 10:00 до 17:30 часа. Неговата цел е да грабне вниманието на хората от региона, които имат различни интереси, да ги мотивира и да повиши знанията и уменията им. Поради тази причина мероприятието е разделено на 3 панела: “Образование”, “Технологии” и “Предприемачество”.

TEDxRuse е събитие, което ще се проведе на локално ниво спрямо стандартите на доказания международен формат TEDx. Тази инициатива е с нестопанска цел и се прави от общността за общността. Амбицията на организаторите е наистина да провокират хората в Русе да излязат от зоната си на комфорт и да погледнат на важни теми като образование, технологии и предприемачество от нов, различен ъгъл. Това ще стане благодарение на опита, идеите, историите и възгледите, които ще споделят много от вдъхновяващите лектори на събитието.

В панел “Образование” лектори ще бъдат: Митко Кунчев - математик и автор на 18 научни статии посветени на математиката и различни проблеми на образованието, в момента е финансов анализатор; Енчо Данаилов (Бате Енчо) - освен като художествен директор, работи като преподавател в НАТФИЗ и е лауреат на десетки български и международни награди; Миглена Христова - специалист “Привличане на участници” в “Заедно в час” от август 2018 година; Александър Куманов - съорганизатор на Форум Ключ – мотивационно събитие, което дава сцена и възможност на изявени личности да споделят, какво ги вдъхновява. Той също така е обучител в 42Training и развива собствен подкаст.

В панел “Технологии” ще вземат участие лекторите: Радина Попова и Петър Захаринов - технологично дуо основатели на стартъп компания DiFOLD; Любомир Василев - социален предприемач и създател на световната иновация в помощните средства – OMNIBOT; Атанас Енев - дизайнер и предприемач, съосновател на компания за устойчиви иновации и дизайн, която използва нови материали за създаване на екологично чисти продукти за опаковъчната и авто индустрията; Петър Живков - създател на безплатното мобилно приложение, което надгражда данните за качеството на въздуха със здравна информация; Георги Къдрев - софтуерен разработчик, негов проект израства като технологичен лидер в областта на разпознаването на изображения на база изкуствен интелект.

В панел “Предприемачество” своите истории и идеи ще споделят лекторите: Ясен Русев - съосновател на собствена компания - ESCREO. Компанията му е разпознаваема с продукти, които стимулират продуктивната и творческа работна среда в офисите на малки и големи фирми в България, Румъния, Англия, Германия и САЩ; Мая Донева - изпълнителен директор на „Карин дом“ - Варна, един от първите терапевтични центрове в България, който подкрепя деца със специални потребности и техните семейства, обучител към Европейския младежки форум в Брюксел; Георги Ненов - създател и водещ на собствен подкаст “Свръхчовекът с Георги Ненов”; Мая Бобева-Атанасова - съосновател на издателство „Клевър Бук“; Николай Събев - основател на Еконт.

Събитието ще се проведе изцяло при спазване на всички мерки и указания за безопасност, предписани от СЗО. Организацията и протичането на TEDxRuse са съобразени с препоръките на правителството, здравните институции и медицинските експерти в България и поради тази причина местата са ограничени. Организаторите са предвидили дезинфектанти и предпазни маски за всички посетители.

“TEDxRuse - едно събитие от общността за общността, превръщащо Русе в пристанище на възможности.”

Детайлна информация за събитието и билети може да откриете тук: https://tedxruse.com/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари