Русе е в "оранжева зона" по разпространение на заразата

1
Нощните заведения все още работят
Нощните заведения все още работят

От днес – в 15 области спират плановите операции, в други 6 – и плановият прием, според броя заболели.

Областите в „оранжева зона“ са: Перник, Монтана, Враца, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Разград и Русе, предава bTV. В тях разпространението на заразата е между 60 и 120 души на 100 хиляди население.

Областите в „червената зона“ са Благоевград, София, Габрово, Сливен, Търговище, Шумен. При тях над 120 души на 100 хиляди население за положителни за COVID-19.

Мярката ще важи до 30 ноември тази година, като тя няма да се прилага за извършването на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностика и лечение на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, асистирана репродукция и ражданията.

Снимка: btvnovinite.bg

В болниците няма да се допускат външни лица, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. Забраната не се отнася и за контролните органи при осъществяване на дейността им.

Нощните заведения вече са затворени в Перник, Габрово и Търговище, от днес затварят дискотеките в София и Шумен, а от понеделник в Сливен и Благоевград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Едно не разбрах - защо ме изхвърлиха от тролея? Стоях си кротко, на никого не пречих и весело си скърцах със стиропор по стъклото.

Харесай Дунавмост във Фейсбук