Николай Витанов: Най-зле е положението с COVID в Силистра, Русе, Велико Търново и Габрово

0
"Там няма университетска болница и медицински университети", каза математикът
"Там няма университетска болница и медицински университети", каза математикът Снимка: Dunavmost, архив

"Най-неприятно е положението в Силистра, Русе, Велико Търново и Габрово. Там няма университетска болница и медицински университети"

 Това заяви математикът проф. Николай Витанов пред NOVA. Според него, ако нищо не се направи в тези области, интензивните легла ще се запълнят на 80%: “Обикновено тоталният локдаун за 10-тина дена променя картината. Очакванията са да не се достигне до запълване на леглата”.

Базовото репродуктивно число показва, че 100 човека заразяват 111: “В областите, където заболеваемостта е висока, легла все още има. А в областите, в които няма легла, заболеваемостта не е много висока. Ситуацията е търпима и благодарение на това се очаква бавно влошаване, защото “Делта” отслабва, а “Омикрон” още не доминантен. Пожарът гори бавно. За да се говори за апокалиптични прогнози, всичко трябва да гори едновременно, а то не е така”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    007
    Като чета писаници тук разбирам, че всичките тук за две години са тотално изтрещяли...хора спрете се, огледайте се, усмихнете си...по скоро ще умрете от омраза и злоба...
  • 4
    9
    Ъъъъъ
    Че той мангъров е с 2 нобелови награди и 200 труда в pubmed. Цял свят му се диви как лекува ковидясали с чайчета за 200 лева.
  • 4
    8
    до 6
    Изключително добра идея! В крайна сметка защо да не се пробва лечение на кариес с решаване на диференциални уравнения? Току виж сме станали и носители на Нобелова награда за медицина.:) То без друго по болниците ни лекуват шамани и доста често не успяват, нека пробваме с математици.
  • 5
    7
    Ей,контролните органи !!!!
    Проверете селските автобуси които идват от Николово,Мартен,Сандрово,Сливо Поле.Сутрин към 10:00 ,обедно време.... Половината автобус пътниците са без маски.Преди ден ги броих.Десет души с маски,дванадесет без маски.Поне има петима с маска под носа и брадата.Защо шофьорите и кондукторите позволяват това на пътниците,а и самите те са без маски? Кихане,кашляне и сладки селски разноезични приказки.Полицаите да посетят автобусите на спирката до ресторант "Белведере" или да се качат на спирката на новата църква.Възрастовите групи между 13-14 и 20 годишните изобщо не знаят значението на понятието да опази себе си и околните.ЗАЩО ДОПУСКАТЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА УВАЖАЕМИ СОБСТВЕНИЦИ НА МЕЖДУСЕЛСКИ ТРАНСПОРТ? ОТКАЗВАЙТЕ ДА ДОПУСКАТЕ ПЪТНИЦИ БЕЗ МАСКИ В АВТОБУСА ИЛИ СВАЛЯЙТЕ ТАКИВА.АКО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ,ТЪРСЕТЕ СЪДЕЙСТВИЕ НА ПОЛИЦИЯ,А ПОЛИЦАИТЕ ДО КОГА ЩЕ ЧАКАТ ДА ИМ МИНЕ РАБОТНОТО ВРЕМЕ В ПУШЕНЕ НА ЦИГАРИ И ПИЕНЕ НА КАФЕТА? ТОЛКОВА ЛИ Е СЛОЖНО ДА ИЗВЪРШВАТЕ ПРОВЕРКИ И ТРУДОЕМКО? ТЪРСЕТЕ СЪДЕЙСТВИЕ И ВЗАИМНОДЕЙСТВИЕ СЪС ДРУГИ КОНТРОЛНИ ОРГАНИ,СЛОЖНО ЛИ Е? МЪРЗЕЛЪТ И ГЛУПАШКАТА ПРОСТАЩИНА Е ГОЛЯМА СТАНАЛА.
  • 4
    6
    до 3 и 5
    Ходете на математик, бе хора. Той 4 ви е казал, че сте идиоти. Математика ще оправи и зъбобола и гъзобола и ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари