Русе е сред градовете с най-добра ефективност на разходите

0
Община Русе заема 4-то място в категорията "Малки европейски градове на бъдещето - Ефективност на разходите"
Община Русе заема 4-то място в категорията "Малки европейски градове на бъдещето - Ефективност на разходите"

В годишната си класация аналитичното бизнес издание FDi Magazine (подразделение на Financial Times) класира град Русе и Община Русе сред европейските градове и региони на бъдещето за 2016/2017 г. 

Русе намира място в категорията "Малки европейски градове на бъдещето - Ефективност на разходите", а Община Русе - в категория "Малки европейски региони - Ефективност на разходите", информира ТОП НОВИНИ.

Сред малките общини по този показател водач е Скопие, Македония, като Община Русе заема 4-то място, изпреварвана от Бургас и Пловдив, но оставяйки зад себе си Стара Загора, София, Рига и други. При градовете Русе изпреварва единствено Варна, а първенец по този показател е отново Скопие. 

FDi Magazine използва статистически анализ, като събира данни от 481 локации (294 града, 148 региона и 39 местни бизнес партньори) в пет категории: икономически потенциал, условия на труд, ефективност на разходите, инфраструктура и бизнес среда. Градовете и регионите се оценяват по десетобалната система за всяка от категориите.

В категория "Ефективност на разходите" се отчитат фактори като цена на труда, наем на първокласни офис помещения или индустриални зони, цена на хотели в централните части на населеното място, разходи за регистрация на бизнес, цени на енергийни ресурси и електричество, данъци и такси, и други. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари