Русе е обявен за Европейски град на спорта!

1
Изборът е базиран на възможностите и намеренията на дадено населено място
Изборът е базиран на възможностите и намеренията на дадено населено място

Град Русе бе определен за Европейски град на спорта по време на годишната среща на АСЕS Europe, която завърши тази вечер в Брюксел.

Изборът е базиран на възможностите и намеренията на дадено населено място, като се приема, че спортът е фактор, който влияе върху развитието на обществото, подобряване качеството на живот, съдейства за доброто здраве и интеграцията на отделните социални общности, пише Факти.бг

Призът бе връчен на кмета Пламен Стоилов лично от президента на ACES Europe Джан Франческо Лупатели по време на тържествена церемония в една от залите на Европейския парламент. Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от атентата в Париж.

Самият Лупатели пък вече бе посетил Русе преди няколко месеца, за да се увери във възможностите и намеренията на местните хора и управници.

Кметът на крайдунавския град благодари за признанието и изказа надеждата си титлата да бъде стимул градът да стане "още по-хубав и спортен" през следващата година.

В града наскоро бе открита голяма спортна зала, която очаква следващата година потвърждение за домакинство на световното първенство по спортни танци.

Получилият наскоро ново доверие да управлява Русе Пламен Стоилов бе начело на делегация от 8 души, които бяха в Брюксел по покана на евродепутата Андрей Ковачев за да обменят опит с колегите си от сходни европейски градове за добрите практики в областта на спорта и активния начин на живот.

София се отчете и за годишната си дейност като евростолица.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари