Румен Радев: Всяка партия трябва да заяви как вижда бъдещето на България

1
По-малко черен пиар и повече идеи, заяви президентът в навечерието на предизборната кампания
По-малко черен пиар и повече идеи, заяви президентът в навечерието на предизборната кампания Снимка: Румен Радев / Facebook

По-малко черен пиар и повече идеи, заяви президентът в навечерието на предизборната кампания

"Обществото ни очаква съдържателен политически дебат - по-малко черен пиар и повече идеи за бъдещето на България. Всяка партия трябва да заяви как вижда това бъдеще", каза в навечерието на предизборната кампания за парламентарни и европейски избори президентът Румен Радев, предаде БНТ.

Той призова всички партии да положат системни усилия кампанията за избори на национален парламент да не заглушава и измества напълно дебата за бъдещето на обединена Европа.

Радев изрази очакване в предстоящата кампания за избори за Европейски парламент да се чуе съдържателен дебат за бъдещето на Европа.

Според него всеки, който претендира да представлява България в ЕП, трябва да заяви ясни позиции как ще допринася за прогреса на целия ЕС, но и за защитата на българските национални интереси по отношение на мащабите и скоростта на преход към зелена иконимика, прекратяване на войната между Русия и Украйна.

"Днес е ден на почит към малкото останали български ветерани, участници във Втората световна война, към хилядите българи, участвали в тази война, към хилядите дали живота си за победата над нацизма. Благодарение на тяхната саможертва се откри пътя към днешна мирна и обединена Европа. В Деня на Европа нека си пожелаем Европейски съюз, който още по-активно се ангажира и допринася още по-ефективно за развитието на държавите членки. Очаквам ЕС да се ангажира по-активно с утвърждаването на принципите на демокрацията и на спазването на човешките права, на правовата държава в страните от Западните Балкани, които заявиха своите амбиции за присъединяване към Европейския съюз", каза още Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари