Румен Радев: Уж вървяхме към европейско развитие, а се озовахме със санкции

0
"Санкцииите по закона „Магнитски“ за български физически лица и фирми са прецедент за Европейския съюз", каза държавният глава
"Санкцииите по закона „Магнитски“ за български физически лица и фирми са прецедент за Европейския съюз", каза държавният глава Видео: Фейсбук

Президентът Румен Радев даде брифинг пред журналисти по важни за страната теми

Ето какво каза той: 

"Въпреки тежкото наследство и заварените договорки, ЦИК и служебното правителство ще положат всички усилия за организацията на машинния вот. Възвръщането на доверието в изборния процес е основна задача както на ЦИК, така и на служебното правителство. Българските граждани очакват да бъдат взети всички необходими мерки за провеждането на честни, прозрачни и свободни избори.

Десет години уж вървяхме към европейско развитие на България, а се озоваваме в един момент редом до страни, които са обект на санкции. Санкцииите по закона „Магнитски“ за български физически лица и фирми са прецедент за Европейския съюз. Няма ясна нормативна база как точно се действа, когато страна член на Европейския съюз попадне под такива тежки санкции. Но едно категорично трябва да е ясно - служебното правителство е длъжно да предприеме мерки, които да минимизират риска за държавните институции и българските граждани във финансово отношение. Такива мерки се вземат внимателно и прецизно в рамките на закона.

На политическите партии пожелавам да бъдат много внимателни по време на предизборната кампания и да търсят обединение около ясни ценности и приоритетите на България. Нека не бързат да се нападат необмислено един друг, защото ще се срещнат след това в парламента и ще бъдат изправени пред най-трудната и важна задача за страната ни след изборите – да съставят редовно правителство."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук