Румен Радев ще изкачи Пирин

1
Президентът е поел ангажимент сам да се увери как е възстановен заслонът “Кончето“
Президентът е поел ангажимент сам да се увери как е възстановен заслонът “Кончето“ Снимка: Олег Попов / NOVA

Президентът Румен Радев, заедно с планински водачи, спасители и доброволци, участвали във възстановяването на планинския заслон „Кончето“, ще направи преход през едноименната седловина в Пирин. В късния следобед групата се очаква да пристигне на хижа „Вихрен“.

Президентът е поел ангажимент сам да се увери как е възстановен заслонът “Кончето“. След задължителния инструктаж, рано сутринта групата тръгва от хижа „Яворов“ към заслона, каза председателят на асоциацията Орлин Чачановски. „Той много държеше всички от групата да качат по нещо горе. В последния момент реши, че той лично ще закупи нещо и ще го качи,“ каза още Чачановски.

На заслона ще бъдат занесени още одеяла и ще бъде монтирана стълбата пред входа. В групата ще бъдат още директорът на парк „Пирин“ Росен Баневски, ръководителят на катедра „Туризъм и алпинизъм“ към НСА доц. Александър Шопов и майсторът на алпинизмът Емил Божанов. Преходът ще завърши на хижаВихрен“ над Банско, където около 17:00 часа президентът Румен Радев ще направи изявление.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари