Спряха издирването на изчезналия турист в Пирин

0
Утре спасителната акция ще продължи с включването евентуално на дрон и хеликоптер
Утре спасителната акция ще продължи с включването евентуално на дрон и хеликоптер Видео: NOVA

Утре спасителната акция ще продължи с включването евентуално на дрон и хеликоптер

Рано тази сутрин Планинската спасителна служба поднови акцията по издирването на 69-годишния Пламен Христов, който изчезна в Пирин.

Изчезналият мъж е опитен планинар и е тръгнал сам в планината с добра екипировка. За последно информира, че е в района на връх Вихрен, оттогава няма връзка с него.

Издирването днес е приключило поради лошото време в планината, съобщи дежурният планински спасител в ПСС - Банско, предаде БНР.

"Сутринта тръгнаха пет човека, които обиколиха върха нашир и надлъж. Развали се времето, след което се прекрати издирването, като то ще продължи утре - евентуално търсене с дрон и, ако има възможност, с хеликоптер. Досега нямаме никакъв резултат. Нито вещ е намерена някаква, нито телефон, да не говорим за него. Изчезналият е добър планинар, много добре екипиран, в добра физическа кондиция, отговорен. Но това е положението. Нали знаете, те добрите са "давят". Цялата грешка е негова, че е тръгнал сам. Времето към обяд се развали много - много гъста мъгла, даже и лек снеговалеж и нашите момечета се прибраха към 16:00 часа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Ники
    Не търси майната си там че и трябва да го търсят едва ли не някой му е длъжен на тоя хубавец ,айде няма нужда
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари