Румен Радев: Само масовият вот може да обезсмисли манипулациите на изборите

0
Призовавам българите да гласуват
Призовавам българите да гласуват

Президентът на България даде своя глас на местни избори 2019.

Ето какво написа Румен Радев в социалната мрежа след като гласува:

"Гласувах с очакване София да се развива като град в интерес на своите граждани, в който те живеят спокойно и сигурно, публичните средства се харчат прозрачно и ефективно, обществените услуги са качествени, а градоустройството е в хармония с природата.

Призовавам българите да гласуват днес и да не оставят някой друг да определя бъдещето вместо тях. Само масовият вот може да обезсмисли всякакви опити за манипулации на тези избори. Днес е ден за избор на местни власти и е важно те да протекат спокойно, без каквито и да е външни влияния и вмешателство.

В отговор на въпрос на журналисти за коментара на премиера, че казусът с новия главен прокурор ще се разреши по време на моето „управление“ посочих, това е пореден опит на министър-председателя да прехвърли своята отговорност върху някой друг. Всички знаят много добре, че не президентът номинира и избира главния прокурор, а Висшият съдебен съвет. И точно във ВСС министър-председателят има огромно влияние в лицето на парламентарната квота и своето парламентарно мнозинство.

Премиерът не се стеснява да подменя председателя на парламента, но избяга да поеме публична отговорност за гласа на хората, които той изпрати във ВСС. Той избяга от отговорност и в лицето на своя министър на правосъдието, който по закон имаше правото, а според мен и задължението да издигне втори кандидат, за да има реално състезание.

По този въпрос ще се ръководя от отредените ми в Конституцията правомощия."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари