Румен Радев поиска разпускане на Народното събрание

5
Президентът призова хората да не попадат в "капана на Борисов" за нова конституция
Президентът призова хората да не попадат в "капана на Борисов" за нова конституция

Президентът Румен Радев поиска разпускане на "дискредитирания парламент"

"Пътят към конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и на главния прокурор, саморазпускане на парламента и предсрочни избори", каза Радев пред журналисти по време на отбелязването на 143 години от Шипченската епопея, предаде БТА.

Според президента предложенията за промени в конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Управляващата партия ГЕРБ показа в началото на седмицата своя проект за нова конституция. 2 септември е датата, на която управляващите трябва да съберат 120 гласа в Народното събрание, за да започнат обсъжданията по проекта.

"Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета зад неграмотните брътвежи за нова конституция", каза от Шипка Румен Радев. "Днешният парламент е дискредитиран, загубил е легитимност и достойнство", допълни той.

Единственото решение според държавния глава е саморазпускане на това Народно събрание. Радев призова хората да не попадат в "капана на Борисов" за нова конституция, защото "всичко това е печелене на време и лично спасение на Борисов".

Румен Радев подкрепя протестите с искане за оставката на правителството и на главния прокурор от самото им начало. Те продължават вече втори месец. На 11 юли извънпарламентарната опозиция организира масово ходене до държавен плаж, който дни по-рано се беше оказал непристъпен и охраняван от служители на НСО. Те не бяха допуснали представители на партията до държавна собственост, защото тя се намира до имот, ползван от ДПС. Това, както и последвалото навлизане на прокуратурата в президентството за претърсване, стана повод за протестите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари