Румен Радев: Подайте ръка на възрастен човек

0
Президентът отправи послание по повод Денят на възрастните хора
Президентът отправи послание по повод Денят на възрастните хора Снимка: Facebook / Румен Радев

Президентът отправи послание по повод Денят на възрастните хора

Международният ден на възрастните хора ни дава повод отново да си припомним с благодарност за всяко сторено от тях добро и с уважение към опита, който наследихме от тях, написа Румен Радев в мрежата.

Президентът изрази загриженост за проблемите на хората от третата възраст и призова за достойно отношение към тях.

Ето и още от неговите думи:

Да си възрастен днес, когато светът застарява, вече има нов смисъл. Да остаряваш в добро здраве с енергия за живот и нови преживявания е личен избор, но и основна цел на политиката за възрастните хора.

Обществото, което искаме да бъдем, не изоставя своите възрастни, напротив - гарантира им правото на достойни старини с адекватни доходи, медицински грижи и социална защита.

Солидарността между поколенията започва с възстановяването на връзките между хората от различните възрасти.

Понякога увлечени в ежедневните малки задачи и големи битки, забравяме за хората, на които дължим живота си, първите си стъпки, първите си думи, първите си мечти.

Затова днес погледнете в очите своите близки възрастни, за да прочете в тях Вашата лична родова история. Подайте ръка на възрастен човек, за да му припомните увереността и силата на младостта. Подарете време и внимание на Вашите близки възрастни.

Нашите възрастни хора заслужават, казва президентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари