Румен Радев: Отстояването на националните ни интереси ще бъде все по-сложно

0
Президентът връчи дипломите на курсанти от Националния военен университет "Васил Левски"
Президентът връчи дипломите на курсанти от Националния военен университет "Васил Левски" Снимка: БНТ

Президентът връчи дипломите на курсанти от Националния военен университет "Васил Левски"

"Бушуващата вече година и половина близо до нашите граници война ясно ни напомня, че отстояването на националните и съюзни интереси ще бъде все по-сложно и все по-отговорно."

Това каза Румен Радев в словото си на тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание и връчването на дипломите на курсанти и свидетелствата на кадети от Националния военен университет “Васил Левски”.

На церемонията пред сградата на Музикално-драматичния театър “Константин Кисимов” във Велико Търново присъстваха зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, кметът на Велико Търново Даниел Панов и висши военни, информира БТА.

Днес вие се посвещавате на най-важната мисия – сигурността и суверенитета на родината. Вярвам, че осъзнавате всички предизвикателства пред тази ваша важна мисия в един все по-трудно предсказуем и противоречив свят, наситен с множество рискове и заплахи. Бушуващата вече година и половина близо до нашите граници война ясно ни напомня, че отстояването на националните и съюзни интереси ще бъде все по-сложно и все по-отговорно, че значимостта на вашето призвание ще расте непрекъснато“, каза президентът Румен Радев.

Получаването на пагоните е всъщност израз най-вече на отговорност, заяви още президентът. "Ще растат и нашите очаквания към вас да се изграждате и утвърждавате като високо подготвени специалисти, можещи командири и мъдри лидери. Да внедрявате на въоръжение новите бойни системи, които заслужават нашите сухопътни войски, да повишавате съвместимостта с нашите съюзници, да изграждате модерни, отбранителни способности за надеждна защита на родината. Аз вярвам, че вие ще се справите", каза държавният глава.

Провеждането на днешния тържествен акт именно тук, в старопрестолния град, ни напомня за уроците на нашата хилядолетна история, че държавата ни е била силна, когато и армията ни е била силна, когато спойката между народ и армия е устоявала във всякакви изпитания, каза Румен Радев.

"Искам да изразя признателност към вас за усилията и всеотдайността, за да стигнете днес до този тържествен ден. Държавният глава пожела на випускниците смелост, чест и непреклонност по трудния командирски и житейски път. Помнете, че за българския офицер, независимо от историческите времена и политическите превратности, винаги е имало един най-висш идеал - България, и една най-голяма ценност - свободата и добруването на българския народ", каза президентът Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари