Румен Радев: Изгонването наведнъж на 70 дипломати е безпрецедентен акт

0
Отговорност за него носят правителството и лидерите в коалицията, посочи той
Отговорност за него носят правителството и лидерите в коалицията, посочи той Снимка: БГНЕС

 

Според него това решение увеличава риска за нашата енергетика

Няма смисъл да обсъждаме парламентарно мнозинство и неговите политики преди да сме наясно дали ще бъде формирано. Нека наистина изчакаме до петък да видим дали най-голямата парламентарна група ще успее да изпълни връчения мандат. Движим се по Конституция. Това заяви днес президентът Румен Радев преди участието си в церемонията „Банка на годината“, предаде БТА.

Той отбеляза, че всеки, който работи за парламентарно мнозинство, трябва да се стреми да го формира по такъв начин, че да не нарушава морални принципи, традиции, норми. По думите му то трябва да бъде формирано така, че да има дълготрайна устойчивост - иначе ни очаква цикъл от следващи избори.

Относно българо-руските отношения Радев заяви, че „трудно ще направим някои неща“.

Изгонването наведнъж на 70 дипломатически служители е безпрецедентен акт и отговорност за него носят правителството и лидерите в коалицията“, посочи той. Според него това решение увеличава риска за нашата енергетика, икономика и за гражданите. Връщането на доверието в политическата класа изисква да има прозрачност по отношение на български политици отвън. Не по-малко важно е анализатори и публични говорители да обявяват дали и те не получават финансиране отвън, добави Радев.

По думите му всеки, който работи срещу интересите на България, трябва да носи своите последствия, но това трябва да става при установените процедури и при наличие на доказателства.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    9
    до 7
    Бе да ти отговоря, ама не разбирам смисъла на това, което казваш. То и правописът ти е някакъв? Родом от Селяметя, а?:) Да ме извиняваш, уважавам мангалите, просто не ге разбирам. Неа друго интелектуално ниво сте.;)
  • -1
    8
    ти!
    Ти "работиш" срещу интересите на България! ти, кремълска подлого! И ще си понесеш последствията за това ти националното предателство!
  • -1
    7
    до 4
    дедо, почваш да си изтърваш нервите, усещаш ли ? гледай да не се изпуснеш, слагай памперс. по въпроса с русофилията ти ще кажа само едно. русофила е невежа по въпроса с историята на България. Ако си руснак ок. тогава ще ти е простено....
  • 1
    6
    iuytt
    Тези откаченяци про100$$ к!р0 и @сенчо съвсем скоро ще обявят война на Русия! Толкова са изперкали! Тези двама са опасни за националната сигурност на България, вредни са за България! Напълно откаченяци са!
  • 0
    5
    до 3
    А ти от Делиормана излизал ли си някога?:) Кажи, бе ефенди! Кажи, че ми стана интересен!:)))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари