Румен Радев: Бъдещето на Косово е в ЕС

0
Гражданите на Косово с българско самосъзнание да получат равни възможности с останалите граждани на Косово, заяви президентът
Гражданите на Косово с българско самосъзнание да получат равни възможности с останалите граждани на Косово, заяви президентът Снимка: БГНЕС

Гражданите на Косово с българско самосъзнание да получат равни възможности с останалите граждани на Косово, заяви президентът

България ще бъде ангажирана с мира и стабилността на нашия регион. Ще продължим да бъдем щит пред всякакви заплахи. Това заяви президентът Румен Радев по време на съвместни изявления с косовския президент Вьоса Османи, предаде репортер на БГНЕС.

България подкрепя активните усилия на Косово да се изгради като модерна държава. Обсъдихме европейската перспектива на Косово. За нас бъдещето на Косово е в ЕС. Приветстваме солидарността на Косово по отношение на позицията на ЕС спрямо войната на Русия в Украйна. България подкрепя усилията на Косово за членство в Съвета на Европа, каза Радев.

Той подчерта, че България продължава да полага усилия за укрепване на сигурността на Балканите. Общо изразяваме подкрепа за народа на Украйна. Благодарение на усилията на България има стъпки на ЕС за смекчаване на енергийната криза в региона. Страните от Западните Балкани трябва да докажат своята привързаност към ценностите на ЕС. Важно е и добросъседството. Договорихме се за сформиране на работна група за разрешаване на проблемите и предизвикателствата в енергийната област. Ще окажем необходимата помощ и на Косово, посочи още Радев.

Гражданите на Косово с българско самосъзнание да получат равни възможности с останалите граждани на Косово. Очакваме Косово да намери механизмите за защита на правата на българите. Благодаря на президента Османи за поетия ангажимент да работим за това, добави президентът Радев.

От своя страна президентът на Косово Османи заяви, че разглеждат България като партньор и съюзник. Разчитаме една на друга в Европа. Косово минава през различни реформи за засилване на върховенството на правото, посочи Османи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Гост
    До 2: Ти ли си най-убаф бе, ефенди?
  • -6
    2
    Zтанко
    Колега, забравяш, че ние рушлямските тролчета на Мутрофанката не сме "българи", а сме безродни предатели и лапачи на спаружената стафидка на нашия късокрак бункерен вожд! Не че сащничестките тролчета са по-добре от нас, ама ние копаем дъното! Викам да вземаме чемоданите и към Сибир шото рам е рая на землята!
  • 7
    1
    Ами
    Щом шиптърите и циганите искат да влизат в €врогейския съюз, време е ние, българите да го напуснем! Англичаните се усетиха навреме и излязоха, само нашите продажни полит_прости_тут_путки се натискат да лижат чужди задници!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари