Румен Порожанов: Евтаназията в Шарково вече е приключила

0
Леля Дора се беше примирила, заяви земеделският министър
Леля Дора се беше примирила, заяви земеделският министър

Евтаназията в Шарково вече е приключила. Там останаха три стада и по-голямото на баба Дора, което е около 150 животни, от които само половината регистрирани.

Областният оперативен щаб е започнал и до колкото знам вече са завършили. Районите трябва да бъдат обеззаразени и ще пристъпим към цялостно почистване на техните обори. Двама са докторите, които имат право да слагат тези инжекции с евтаназин. Процесът беше възпрепятстван от миналата неделя.

Това каза земеделският министър Румен Порожанов в ефира на предаването „Беновска пита” по Канал 3.

Чумата е тежко заболяване и трябва да се борим с него. Това е тежък проблем, категоричен бе земеделският министър.

„Имахме слаба комуникация”, призна той. „Работата на министъра е тези хора да получат адекватни, разумни и в случая допълнителни обезщетения. Плащаме доста над стойността на животното.  В петък бяха изплатени обезщетенията в Болярово, дойдоха хора да ни благодарят. Утре започваме изплащането в Шарково, там те бъдат изплатени парите на собствениците, на които животните бяха избити преди седмица”, обясни той.

В събота преди да си тръгна имаше разбиране, в неделя нещата се обърнаха. Леля Дора се беше примирила. При нея нямаше положителни проби, но в самото село имаше заразени животни. Не може да се постъпи по друг начин в тази ситуация. Но имаше хора, които я надъхваха в друга посока.”, обясни той.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари