Румен Петков в Русе: Поканихме на дискусия за бъдещето на България всички партии

1
Разговорът цели да покаже на обществото, че управленска алтернатива има
Разговорът цели да покаже на обществото, че управленска алтернатива има

"ПП АБВ изпрати покани към всички социално ангажирани политически формации за участие в дискусия на тема „България на другия ден“. Инициативата е провокирана от видимата липса на какъвто и да е разговор за перспективата в съзнанието на българите, след месец и половина продължаващи протести в цялата страна, които настояват за оставката на министър-председателя." 

Това съобщи пред медиите в Русе председателят на ПП АБВ Румен Петков, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той обясни, че това в никакъв случай не е събитие, което представя някакъв политически формат за обединение за предстоящите избори. Форумът ще се проведе на 24 август от 13:00 часа в столичния пресклуб на БТА.

Разговорът цели да покаже на обществото, че управленска алтернатива има, независимо от опитите за внушения, че такава липсва. Трябва да покажем на обществото, че има разум и воля и готовност да се излъчи отговорна алтернатива за управлението на държавата“, добави той.

Петков отново каза, че подобна дискусия е обективно наложена от факта, че управляващите, начело с Борисов, правят опити за подмяна на обществения дневен ред, част от които е предложения за конституционни промени и заявена нагласа за започване на процедура за свикване на ВНС.

Председателят на ПП АБВ настоява за четири национални стратегически приоритета - селско стопанство, енергетика, туризъм и транспорт. Това са отрасли, в които държавата ни заемаше доскоро водещо място и които в момента или са на изчезване, или са напълно заличени, обясни Петков и добави, че неглижирането на темата изправя България пред въпроси за националната ѝ сигурност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари