Румен Драганов: Украинските бежанци могат да работят в туризма

0
Според него зеленият сертификат няма да е пречка за настаняване на бежанците
Според него зеленият сертификат няма да е пречка за настаняване на бежанците Видео: NOVA NEWS

По думите му е имало много голям отклик от страна на българи за настаняване на украинци у нас, както в хотели, така и в къщи и апартаменти

"На границата Външно министерство ще предоставят статут на бежанци на преминаващите. Тези, които са преминали без такъв, ще го получат своевременно. Помощта за бежанец е 40 лв. за настаняване и хранене на човек, но цените за наем е много по-голяма на месечна база. Да се надяваме, че ще им се помогне, а и ще могат да започнат работа. В туризма голяма част ще могат да работят". Това заяви за "Денят на живо" по  NOVA NEWS доц. Румен Драганов председател на Института за анализи и оценки в туризма.

По думите му е имало много голям отклик от страна на българи за настаняване на украинци у нас, както в хотели, така и в къщи и апартаменти. "Ще направим всичко възможно идващите от Украйна да поправят решението си, ако не искат да запазят статута си на бежанци", сподели той. И допълни, че всеки доброволно решава дали да приема бежанци в хотела или друг свой имот.

"Българските граждани на санаториум получават по 26 лева на ден, не по 40 лева. Който е заявил желание, да поеме ангажимент. Огромен е броя на българите, които искат да настанят украински бежанци дори без документи. Сред тях може и да има не съвсем бежанци", посочва доц. Драганов.

Според него зеленият сертификат няма да е пречка за настаняване на бежанците. "Той беше много важен, за да няма локдаун", уточни той.

За него войната ще намали туризма по отношение на Русия, Украйна и Беларус. "Няма откази от пътувания, но няма сигурност, всеки може да го анулира", допълни доц. Драганов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари