От какво имат нужда първите евакуирани от Украйна у нас?

0
Семейство Куланови са сред първите, които са успели да напуснат Украйна веднага щом  са започнали  същинските военни действия. Те са от Одеса и  имат 3 деца
Семейство Куланови са сред първите, които са успели да напуснат Украйна веднага щом са започнали същинските военни действия. Те са от Одеса и имат 3 деца Снимка: БНТ, стоп кадър

Първите българи от Украйна се прибраха у нас с автобуси.

Евакуацията от Киев временно е затруднена заради въведения вечерен час в столицата, който ще бъде отменен в понеделник в 8 сутринта, предаде БНТ. 

Семейство Куланови са сред първите, които са успели да напуснат Украйна веднага щом  са започнали  същинските военни действия. Те са от Одеса и  имат 3 деца. 

"Събудихме се, защото започнаха гърмежи и разбрахме, че започва война. Събрахме в колата багажа за 15-20 минути, имаше опашки на банкоматите и бензиностанциите. Пътувахме 11 часа от Украйна до България. Аз, жена ми и малкото дете успяхме да си направим българско гражданство, но по-големите не успяха и по закон трябва да напуснат България", заяви в "Говори сега" Александър.

Съпругата му допълни, че вярва, че Украйна ще победи.

В Несебър е разкрит център, където се събират дрехи и стоки от първа необходимост. Очаква се да пристигнат още бежанци от Украйна, които да бъдат настанени в хотели и апартаменти в Несебър и Слънчев бряг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари