Румънска врътка вдига цената на рибата у нас

0
Румънска врътка вдига цената на рибата у нас

Румънски прекупвачи контролират пазара на риба у нас и благодарение на схемите им ядем морски деликатеси на двойни цени, алармира собственичката на един от най-големите развъдници у нас Лидия Николова.

Според дамата, която се занимава с отглеждането на риба заедно със съпруга си от 1981-а по поречието на Струма, комшиите изкупуват стоката на едро и я внасят в Румъния като социална помощ за гигантските цигански гета в източната част на страната около град Барбулещи. Получават данъчни облекчения и разполагат с огромни количества свободни пари, които убиват конкуренцията на местните търговци. След врътката връщат стоката у нас и й лепят двойни и тройни цени, пише "Всеки ден".

Има хора, които хранят рибата с отпадъци от птицеферми, от кланици. Изкупуват тези боклуци на безценица и после продават стоката си на завишени цени. Дори заболяла риба стига до крайния потребител, което е недопустимо", твърди Николова.

Според нея цената на белия амур, който се търгува по магазините около 8,50 лева за килограм, не е логично да надвишава 5 лева. Толстолобът пък не бива да излиза повече от 2,50 в магазина.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари