Росен Желязков проверява защо депутатите не са били поканени на Богоявленския парад

1
Парадът бе организиран от военния министър Тодор Тагарев
Парадът бе организиран от военния министър Тодор Тагарев Видео: NOVA

Парадът бе организиран от военния министър Тодор Тагарев

Напрежение на старта на новия политически сезон. Депутати и председатели на парламентарни групи не са получили покани да присъстват на Богоявленския парад. Председателят на парламента Росен Желязков ще пита министъра на отбраната Тодор Тагарев, чието ведомство организира вчерашния водосвет с бойните знамена, каква е причината за този прецедент. От Министерството на отбраната на този етап не коментират случая.

За скандала стана ясно във Виетнам, където председателят на НС Росен Желязков е на посещение. Той заяви, че досега не е имало прецедент депутатите да не бъдат поканени на освещаването на бойните знамена и заяви, че ще направи проверка каква е причината.

„Предполагам че става въпрос за някакво недоглеждане. И Богоявление и Йордановден би трябвало да обединяват всички ни. Ще поискам необходимата информация, за да се прецени дали става дума за недоглеждане или по-особено отношение от страна на организаторите. Защото би било пък странно да нямаме информация и мотивите да се върви по линията на парламентарния контрол“, каза още Желязков, предава NOVA.

Остри критики се чуха и от БСП. Борислав Гуцанов заяви, че „ако това е така, за пореден път става ясно, че Тагарев е опасен за националната сигурност на страната и колкото по-бързо си тръгне от позицията министър, толкова по-добре“. Депутатът от БСП каза още, че е „недопустимо министър на отбраната да се държи по този начин“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари