В парламента избухнаха спорове относно помощта за Украйна

1
От опозицията поискаха в Народното събрание да отиде министърът на отбраната
От опозицията поискаха в Народното събрание да отиде министърът на отбраната Видео: NOVA

От опозицията поискаха в Народното събрание да отиде министърът на отбраната

Гласуването на Проекта на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна, внесен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, доведе до напрежение в пленарната зала. От опозицията поискаха в Народното събрание да отиде министърът на отбраната Тодор Тагарев, предава NOVA.

След като вчера на извънредно заседание Комисията по отбрана даде зелена светлина за изпращане на зенитни ракети на Украйна, днес опозицията бламира дебатите в зала. Още в началото на заседанието от БСП настояха да дойде министърът на отбраната и поискаха 30 минутна почивка.

Вторият опит за разисквания също претърпя фалстарт. Този път предложението за почивка дойде от партията на Костадин Костадинов.

След като стана ясно, че в пленарната зала ще отиде началникът на отбраната и командира на Военновъздушните сили, дойде още едно желание за почивка този път от групата на ИТН.

След поредица от почивки и 2 часа след началото на пленарния ден започнаха дебатите по същество. Предложението за новия пакет помощта за Украйна е от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Против него се обявиха от „Възраждане”, ИТН и БСП.

Да поканите министъра на отбраната, тъй като това касае министерството, което той ще съсипе”, заяви Цончо Ганев от „Възраждане”.

Той не е задължен да присъства, само по желание е”, заяви Росен Желязков, председател на НС.

Не знам защо с такава лекота казахте – „по негово желание и т.н”. Надявам се да не е отишъл на почивка, той обича така да прави, когато се вземат решения за българската армия”, каза Георги Свиленски от БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари