Родените през декември имат най-голям шанс да станат столетници

1
Някои жени планират зачеването си, за да могат да родят детето си в определен месец
Някои жени планират зачеването си, за да могат да родят детето си в определен месец

Някои жени планират зачеването си, за да могат да родят детето си в определен месец

Родените през декември имат най-голям шанс да станат дълголетници.

Много родители се интересуват от месеца на раждане на детето си и дали той може да повлияе на неговия характер или бъдеще. Някои хора дори избират да планират зачеването си, за да могат да родят детето си в определен месец.

Американско проучване, публикувано в Journal of Aging Research, анализира данните за повече от 1000 столетници, родени в САЩ между 1880 и 1895 година. Резултатите показват, че хората, родени през декември, имат най-голям шанс да доживеят до 100 години или повече.

Учените смятат, че това се дължи на няколко фактора, включително:

  • Здраве и издръжливост: Родените през декември обикновено са в добра физическа форма и боледуват по-рядко.
  • Интелигентност: Родените през декември имат по-висок IQ.
  • Психично здраве: Родените през декември са по-малко склонни към депресия и стрес.

Учените предполагат, че един от факторите, които допринасят за дълголетието на родените през декември, е получаването на повече витамин D в утробата. Витамин D е важен за здравето на костите, имунната система и сърдечно-съдовата система.

Изследването показва, че месецът на раждане може да има влияние върху дълголетието на човека. Родените през декември са изложени на по-малък риск от преждевременна смърт и имат по-голям шанс да доживеят до 100 години или повече.

Разбира се, това проучване е само едно и е необходимо да бъдат проведени повече изследвания, за да се потвърдят резултатите. Въпреки това, то предлага интересна перспектива за влиянието на месеца на раждане върху дълголетието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари