РИОСВ - Русе изготви отрицателно становище за изграждането на инсинератор в Гюргево

3
Има потенциал за трансгранично въздействие, аргументират се от инспекцията
Има потенциал за трансгранично въздействие, аргументират се от инспекцията Снимка: Dunavmost

Има потенциал за трансгранично въздействие, аргументират се от инспекцията

РИОСВ - Русе изготви отрицателно становище по проектно предложение за инсталация за изгаряне на медицински и животински отпадъци, което се инициира в пограничен район на територията на Република Румъния, като счита, че има потенциал за трансгранично въздействие от дейността на инсталацията, съобщават от инспекцията.

При прегледа на Доклада за ОВОС е установено незадоволително описание на инвестиционното предложение както в етапите на производствения процес, така и на техническата инфраструктура, необходима за осъществяването му до и на територията на площадката, което предизвиква неясноти относно цялостния производствен процес.

Отчетено е, че в доклада няма данни за начина на съхранение на опасните химични вещества, които ще се използват като реагенти и/или спомагателни материали. Представената информация по фактор „Отпадъци“ също е незадоволителна. Недостатъчно са представени данни, поради което остават неизяснени начинът на сортиране на отпадъците, вероятността от доставка на отпадъци от други страни, начинът и периодът на съхранение, както и последващото третиране на образуваната в производствения процес пепел.

План за управление на миризмите не е предложен, както и не е представена детайлна оценка на неорганизираните емисии на площадката.

РИОСВ - Русе изиска становище от РЗИ - Русе относно потенциалния здравен риск от осъществяване на намерението върху населението на гр. Русе.

Към настоящия момент административната процедурата е на етап оценка на изработения Доклад за ОВОС за реализиране на инвестиционото предложение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    ДИМЧОУ
    БАБИТЕ ОТ РИОСВ СЕ СЕТИХА, ЧЕ СА ПРОТИВ ... НАЗАНАЧЕНИ ПРОТЕЖЕТА НА ПСЕВДОЗЕЛЕНИТЕ ОТ ПП$ДБ
  • 2
    1
    Вгъзилена
    Аз, аз израблтих доклада. На Низофо ми помогна Нереза. Същият ме уволни
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари