Каузата за по-чист въздух събра русенци на Дунав мост

8
Гражданите на Русе усещат химия във въздуха, която не е нормална
Гражданите на Русе усещат химия във въздуха, която не е нормална Видео: NOVA

Гражданите на Русе усещат химия във въздуха, която не е нормална

Протест затвори „Дунав мост”. Причината е замърсеният въздух в Русе и недоволството срещу строеж на инсенератор в Румъния. Жители се събират на един от големите паркинги в града, за да тръгнат към „Дунав мост”.

Искаме контрол, който да не бъде само на хартия, а в полза на гражданите. Институциите трябва да работят в синхрон. В момента те предават отговорността си от МОСВ към община Русе и РИОСВ, от там към РЗИ и Инспекция по труда. Всички казват, че няма какво да направят и отговорността е на друг”, разказа участничка в протеста пред NOVA.

Тя уточни, че няма реални измервателни методи, които да установят замърсяването на въздуха.

Всичко е хипотеза, че няма замърсяване, а гражданите на Русе се тровят’, добави тя

Недоволните граждани разказаха, че от години промяна няма, а градът страда. Те усещат химия във въздуха, която не е нормална.

До 13:00 часа пътищата в района на граничния пункт ще бъдат затворени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    12
    Русе винаги има кмет
    Русе винаги има кмет като мед и той е също и добър зет.Пенчо,Стоилов,Йотов,Николова,Калчев е все тая.Началниците им са лоши и са едни и същи от 1990 година до днес 12.11.2023 година.Старата песен на нов глас.Добре че е Пенчи и Стоилов.Имаше Жълтини в светският живот
  • 5
    11
    чичо Том
    Ние си протестираме ,а стария новоизбран общински бик си подменя обора€За първия мандат каквото осеменил осеменил. Сега нов обор нови звезди .Мислите ли ,че бичето Пенчо го е еня за мръсния въздух в изстрадалия и беден русенски народец.Понеже сме по комунисти от папата сега ще търпим един некадърник да забатачва всичко.Ако може преди да се закълне да го изритат ще бъде супер.Да си взема метресите и да изчезва въобще от Общината.
  • 1
    10
    мм
    Този паляк алчен Пенчо ми е интересно не диша ли от въздуха децата му също бива бива алчност ама и ти да се тровиш и да мълчиш
  • 4
    9
    ;dkodakov
    Късно е либе. Пенчо Милков е кмет, протестирайте си колкото си искате.
  • 12
    8
    Милена
    Градът е мръсен и отровен!! Затова новоизбраните съветници не се показват.Трябва да ги изкараме навън,да ги вържем на моста ,за да си изяснят пизициите- ще хленчат ли за парички,или ще работят за хората
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари