РИОСВ: Пожарът на депото за отпадъци в Русе не е замърсил въздуха

0
Не е установено превишение на нормите на контролираните показатели
Не е установено превишение на нормите на контролираните показатели Снимка: Снимката е илюстративна

Пожарът на Регионално депо за отпадъци - Русе не е оказал въздействие върху качеството на въздуха в Русе, съобщиха от РИОСВ

Експерти са извършили вчера извънредна проверка на Регионално депо за отпадъци – Русе (РД – Русе) във връзка с възникнал пожар в ранните часове на 31 март. Извършен е оглед на площадката на депото в местността „Под ормана”, чийто собственик и оператор е Община Русе. Теренът на запалилите се отпадъци е около 500 квадратни метра. По данни от автоматичните станции за контрол на качеството на атмосферния въздух от периода на възникване на пожара до момента на проверката, не е установено превишение на нормите на контролираните показатели.

По информация от оператора е извършен контрол на място на възникване на горенето – Клетка №2 на РД – Русе. Взети са мерки за локализиране на терена с горящи отпадъци и е предотвратено възникването на пожар в Клетка №3, където към момента на проверката са се депонирали отпадъци.

Към настоящия момент се извършва подготовка за рекултивация на клетката. Срокът за изпълнение на строителни и рекултивационни дейности е 12 месеца и три години за биологична рекултивация. За експлоатация на депото Община Русе е сключила договор с фирма „Берус“ ООД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Русенец
    Не, даже го е освежил. Веднага да наградите онзи, който го е запалил. Приз Еколог на годината.
  • 5
    3
    Пффф
    Не само ме е замърсил въздуха, а даже го е подобрил сигурно...съвсем за овце ни взеха...
  • 3
    2
    русенец
    Напротив! пожарът е освежил въздуха в града ни.
  • 6
    1
    Da be, da
    От вчера целият град вони на изгорели фъшкии и е тежко да се диша навън. Добре, че е силният вятър да го разкарва от време на време, гиди лъжци мръсни гадни !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари