Две версии за пожара на сметището край Русе

3
Огънят е избухнал малко след полунощ
Огънят е избухнал малко след полунощ Видео: NOVA

Огънят е избухнал малко след полунощ

Над 12 часа продължават опитите за овладяване на пожара, избухнал в депото за отпадъци в Русе. Огънят е пламнал малко след полунощ. Минути след избухването на пламъците екипи на пожарната отишли на място. В гасенето се включили и верижни машини на оператора на сметището.

Силният вятър обаче затруднява работата на огнеборците. Две са версиите за причината за пожара. Едната е самозапалване, а другата - възпламеняване на изхвърлени отпадъци от печките на твърдо гориво.

Според мен основната версия е, че пожарът е тръгнал от тлеещи въглени, жарава, която е била изхвърлена на сметището. Очаквам в ранния следобед огънят да бъде потушен”, каза Георги Игнатов, директор на Дирекция "Обществен ред и сигурност" в Община Русе, цитиран от NOVA.

В момента седем товарни автомобила носят пръст. На място работят и един багер, една фадрома и два разтоварача, допълни Игнатов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Ама
    Кой ще се грабне с жарава да ходи да я хвърля на сметището .ако е била в някой контейнер щеше контейнера да се запали .ама айде ще вярваме .пък кво като си измислят ние си знаем истината ....... Прочистване на сметището. Нали
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари