Ричард Алибегов: Не искаме полицаи с автомати в центъра на София

0
Днес ще предложим нов министър на туризма, зад който застава целия бранш, обясни председателят на Българската асоциация на заведенията
Днес ще предложим нов министър на туризма, зад който застава целия бранш, обясни председателят на Българската асоциация на заведенията Снимка: БАЗ / Facebook

Има хора, които наистина бягат от война и ние не може да си затваряме очите, заяви председателят на БАЗ

Заради зачестилите случаи на насилие в центъра на София и проблемите с бежанците кметът на столицата Васил Терзиев и представителите на заведенията се срещнаха с министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов.

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов заяви в "ефира на Bulgaria ON AIR, че срещата вчера е била с цел превенция, защото "нищо кой знае какво не се е случило".

"Реагирахме на първия инцидент, който се оказа малко битов. Нормално е на фона на мигрантската вълна, която ще продължи да се засилва. Не трябва всички бежанци да ги слагаме под един знаменател. Обсъдихме по-голямо полицейско присъствие в туристическия център. Помолихме това да се случва без автомати - притесняват туристите, създава усещане в хората, че ще се случи нещо", обясни ресторантьорът.

По думите му е нужно присъствието на повече униформени, които да спират големите групи.

"Видяхме футболни фенове с маски, които ще спасяват обществото. И от двете страни има виновни. Техният тип на поведение е различен, те са такива. Има хора, които наистина бягат от война и ние не може да си затваряме очите. Въпросът е как полицията ще регулира това, за да сме спокойни всички", посочи Алибегов.

"Бежанските центрове се охраняват от частни фирми, не знаехме това нещо. В общежитията от отворен тип има хора без документи, за тях не се знае нищо. Трябва превенция в самите центрове. Не знаем колко голяма ще бъде вълната в България, въпросът е да има организация. София винаги е била спокоен град, надяваме се да остане така. В Германия, Австрия и Белгия ситуацията е изтървана много отдавна", каза още председателят на БАЗ.

"Имаме персонал от трети страни. Хора, които също се притесняват и си казват: Нас ще ни вземат ли за такива? Реагираме превантивно и не водим война с никого, но няма как да не вземем отношение. Притеснява ни наближаването на евроизборите и че много партии се заиграват с етническата карта", изтъкна Алибегов.

Според него министърът на туризма Зарица Динкова не е успяла да убеди по-голямата част от бранша във възможностите си и е абдикирала от много важни въпроси и проблеми на бизнеса. По думите на Алибегов тя трябва да бъде сменена с човек от бранша.

"Днес ще предложим на мандатоносителя име, зад което застава целият бранш. Имаме голяма среща с хотелиерите и ще предложим име от бранша. Не е свързан с политическа партия, ангажиран е в туризма. С бюджет от 3,5 млн. евро не можем да се конкурираме дори с Черна гора. Нямаме нужда от политики, а от човек, който разбира нашия бранш, на когото ние вярваме. Ще подготвим писмо и ще го входираме до ГЕРБ, Мария Габриел и акад. Денков", обяви Алибегов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    фена на Путин
    Теб, по принцип, абсолютно никой не те пита.
  • 7
    4
    Ужастттт
    Ресторантьорите хем им смъкнаха ДДС-то на 9 %, хем си вдигнаха цените на 100%.
  • 4
    3
    JKsajksj
    Иска или не иска - това е политика с "лобов" от ЕС към България! Пращат оттам такива, които европейците не могат да интегрират и ги доставят в България - като хем държавата е бунище за боклуци, хем е бунище за пришълци, хем е бунище на атлантици!
  • 2
    2
    Моето име
    Охоо, чакайте де. Те проблемите тепърва ще се случват". "ШАнген" бате...
  • 10
    1
    ххахахах
    И аз не искам да гледам некъпани кръчмари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари