Полицаи с автомати ще патрулират в Русе

4
Приканват се гражданите към спокойствие и бдителност за недопускане на инциденти, които биха помрачили радостта от празничните дни
Приканват се гражданите към спокойствие и бдителност за недопускане на инциденти, които биха помрачили радостта от празничните дни Снимка: МВР

Приканват се гражданите към спокойствие и бдителност за недопускане на инциденти, които биха помрачили радостта от празничните дни

ОДМВР - Русе поздравява всички граждани и пожелава весела Коледа, мирна и щастлива нова 2024 година.

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници, служители на сектор "Специализирани тактически действия" ще осъществяват антитерористично патрулиране на територията на община Русе. Приканват се гражданите към спокойствие и бдителност за недопускане на инциденти, които биха помрачили радостта от празничните дни, съобщиха от пресцентъра на полицията в крайдунавския град.

Припомняме ви, че полицейски служители с автомати и следови кучета охраняват местата в Бургас, където се събират най-много хора, като например коледни базари.

"Това са служители, които са много добре подготвени да реагират при сигнали за терористични заплахи и нарушаване на обществения ред с висока степен на риск. Нямаме подобни сигнали, но не е и нужно да имаме, за да предприемаме каквито и да е било мерки. Основното е превенцията", заяви комисар Марин Димитров, началник отдел „Охранителна полиция“ – Бургас.

МВР предприема засилена охрана на гари, автогари, търговски центрове и коледни базари и в София.

Жандармерия и антитерористи ще охраняват местата, където преди и по време на празниците се събират много хора. В навечерието на Коледа, Министерството на вътрешните работи обяви, че ще увеличи присъствието на въоръжени полицаи по улиците на страната.

„Тази Коледа ще ги виждате навсякъде - по базарите, главните улици, около търговските центрове, по автогари и летища“, заявиха от Министерство на вътрешните работи.

„Само не бива да се плашите. Те са там заради вашата сигурност.“, допълниха от силовото ведомство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    22
    Психосексолог...
    Има граждани и гражданки които се възбуждат и подмокрят от картечници,автомати,бичове,белезници,униформи и следови кучета.Не знам ако видят танк или бтр какво ще изпитат? Май е време за такава гледка.
  • 5
    21
    До 20
    Пак не си разбрал,не в САЩ,а в Русия,успокой се...
  • 0
    20
    flip
    Подготвят ни за догодина, като ще започнат да пращат децата ни да умират за САЩ
  • 5
    19
    гост
    Срамота срамота да паднем толкова низко че карат полицаи да патрулират с автомати. А нямаше ли да е къде къде по-добре вместо да си харижем БТРите сега нашите полицаи да патрулират с тях и респекта щеше да е много по голям. Или вместо да унещожим ракетите си СС -20 сега щяха да патрулират с по една ракета нарамили на рамо .
  • 10
    18
    Цеко
    Ще патрулират само по центъра, нас ловя. Евтините номера на Пънчо са смешни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари