Резен сланина засилва интелектуалните способности

2
Трябва да консумираме сланината сутрин
Трябва да консумираме сланината сутрин

Учени разбиха на пух и прах мита, който е свързан с вредното въздействие на сланината върху човешкия организъм, пише zdrave.ws

Забравете всичко лошо, което сте чували до момента и се ориентирайте към хапване на сланина час по-скоро.

Настъпи момента да се запознаете с истинските причини за препоръчителната консумация на вкусна сланинка в ежедневието.

Абсолютната истина е, а вие може единствено да се радвате на този факт!

Несъмнено хапването на сланина е едно от любимите занимания на българите. Тази традиция няма как да бъде преустановена, поне не в близките години.

От край време хората са я предпочитали, макар да са я считали за вредна. Този мит обаче е разбит на пух и прах при направата на последни изследвания.

Оказа се, че любимата сланина никак не е толкова вредна, за колкото се считаше. Дори точно обратното – тя е важна за човешкото тяло.

В продуктът са поместени ценните витамини Д, А и Е. Освен това любимата храна на българите изобилства от витамини от група В, които задължително трябва да се набавят (В1, 2, 3, 6 и 12).

От минералите продуктът може да се похвали със съдържание на цинк, селен, желязо, магнезий, калций, фосфор и др.

Реално хапването на нужното количество сланина дневно води до повишаване на имунитета. Това си качество вкусната храна дължи на концентрацията на селен, който е изключително важен минерал.

Поддържат се репродуктивните функции и сеподобрява здравето на черния дроб. През годините се е считало, че редовната консумация на мазното средство води до значително повишаване на холестерола.

Всъщност в сланината се съдържа лицитин, който в комбинация с витамините Д, А и С и мастните киселини, води до намаляване нивото на холестерола.

Той бива изведен от вече сформиралите се холестеринови плаки. Казано с прости думи, ако всеки един от вас приема по 30 мг сланина дневно, нивото на холестерола ще бъде намалено.

Много е важно да подчертаем и точното време за консумация на сланина. То трябва да бъде сутрин, тъй като именно в този часови пояс храната зарежда със сила, прочиства организма и подпомага храносмилателните процеси.

Наскоро канадски учени обявиха, че любимата храна на българите притежава способността да засилва интелектуалните способности. За целта е нужно само едно единствено резенче от този естествен стимулатор.

Много е важно да се спаси условието, а именно нейното количество, прието по време на хранене в рамките на един ден. Не се предозира, тъй като се стига до обратен ефект!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Фактът, че ви трябват свидетели, за да се ожените, е доказателство, че извършвате престъпление.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари