Ремонтираният централен площад в Русе се превърна в паркинг

0

Над 20 автомобили бяха изпълнили централния площад "Хан Кубрат" в късните часове на почивните дни.

Това не е изолиран случай, като напоследък не липсват сигнали на русенци със снимки на паркирани коли на прясно поставените нови плочки на ремонтирания площад.

Той се реновира по проекта за "Благоустрояване и достъпна градска среда на централна градска зона – участък от ул. "Александровска", площад "Батенберг" и прилежащите пространства" на стойност над 5 млн. лв. До началото на ремонта, това пространство се използваше именно като място за паркиране на автомобили и стоянка за таксита. Това обаче е и предстои да бъде ограничено за сметка на повече пространства за пешеходци по целия обхват на проекта, като дори се очаква и изграждането на нови фонтани на пл. "Хан Кубрат" и пл. "Елиас Канети".

Според предварителната информация, временен достъп до местата, които вече са покрити с новите плочки, е предвиден единствено за автомобилите, зареждащи магазините в района. В тъмните часове на денонощието, особено между петък и неделя, от тази възможност редовно се възползват и още десетки русенци и гости на града, които паркират спокойно около една от първите коледни елхи в централната част на града.

Наскоро и кметът на Русе Пламен Стоилов укори подобно поведение, като насърчи хората да подават сигнали със снимки при наличието на нарушители. Очакванията са дисциплината с паркирането в тази част на центъра да се затегне с монтирането на видеонаблюдение, което е част от същия проект.

За решаването на проблема пък трябва да спомогне и планираното изграждане на подземен паркинг в района на недовършената част от Доходното здание. Затова и някои от общинските съветници бяха призовали това да се случи още преди началото на дейностите по проекта, с цел предварително облекчаване на трафика там.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари