"Реките" от гудрон отново потекоха на старото сметище в Русе

0
Субстанцията е силно миришеща и неподлежаща на рециклиране
Субстанцията е силно миришеща и неподлежаща на рециклиране Видео: Русе Медиа

От близо месец реките от гудрон на старото сметище край Русе отново са се появили

На две места се е получил пробив в склона и е започнало изтичането на субстанция, която е остатъчна от производството на масла и битум. Това е силно миришеща и неподлежаща на рециклиране маса от производството на бившето предприятие „Леон Таджер“, когато е работело в Русе преди години, обясниха от Русе Медиа.

Община Русе обезопасява разлива от гудрон на старото сметище

Местата на загробване са известни и всяка година поради високите температури се получава ново избиване и разтичане на миришещия специфично гудрон. Към момента едното стичане е само по склона и е достигнало до канала в основата. По-фрапиращ е другият пробив, където гудронът вече се стича надолу към близкия сервиз около 40 метра.

Местните хора споделиха, че така е всяка година. Миналата година, след медийни публикации, общината е извършила проверки на място и се е свързала с фирмата, която е изграждала депото. Тогава с техника, докарана от София, гудронът е бил събран и депониран отново на територията на сметището, като мястото на избиването е било запечатано. Заради високите температури изливът и разтичането са отново на същите места и не е ясно доколко е свършена качествено работата, тъй като ситуацията се повтаря всяка поредна година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Старото Сметище
    Само ако можех да говоря,мале.е...е.........мале,мале мила.
  • 15
    1
    Creeping Death
    През социализма често постъпваха "ЕКОЛОГИЧНО УМНО" на принципа загроби го,замацай го пък после ще му мислим докато не се вижда,а после..... И дойде това после от 70-80 години.Ако не се лъжа тук по някое нареждане се изхвърлял петролният продукт от бившият завод Леон Таджер или БИМАС.Точно от коя година не помня,но помня че се беше запалило през соца и чак от братска соц.Румъния идваха пожарни за съдействие през началото на 80-те.Дали не отива в почвата и подпочвени води? Цял булдозер има потънал в единият кладенец.Мястото трябва да се обезопаси и обозначи.И селско стопански животни са потъвали в ямата.МЯСТОТО ТРЯБВА ДА Е ОБОЗНАЧЕНО И ОБЕЗОПАСЕНО.НУЖНО Е СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ДА СЕ СЛУЧИ.НУЖНО Е ДА СЕ ПОТЪРСИ ЕВРОПА И БРЮКСЕЛ ЗА КАРДИНАЛНО РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ.НУЖНО Е ДА СЕ ИЗГОТВИ ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРОБЛЕМА.НО НЕ ОТ БЪЛГАРСКА ФИРМА КОЯТО САМО ЩЕ УСВОИ ПАРИТЕ И ЧАО.ШУТКИТЕ ОТ МЕСТНИЯТ И НАЦИОНАЛНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ДА НЕ СИ ЧЕШАТ ТОПКИТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН,А ДА ТЪРСЯТ РЕШЕНИЕ,ПАРИ И ПРОГРАМИ ,А НЕ САМО УСВОЯВАНЕ НА ПАРИ НА ПРИНЦИПА " КРАДЕМ,ЕБЕМ,БЕГЕМ И ТИХО СИ ЛЕГЕМ"....... ДАЛИ НЕ СЕ ДЪЛЖИ ВИСОКА ЗАБОЛЕВАЕМОСТ В РАЙОНА НА СПЕЦИФИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ В СЛЕДСТВИЕ ПРОНИКВАНЕ НА ГУДРОНА В ПОЧВА И ПОДПОЧВЕНИ ВОДИ? ОБЪРНЕТЕ СЕ ЗА ПОМОЩ ДОРЕКТНО КЪМ БРЮКСЕЛ И ВОДЕЩИ МЕЖДУНАРОДНИ КОМПАНИЙ В ТАЗИ ОБЛАСТ. "ДАЙТЕ ПАРИТЕ НА ТЯХ ЗА ДА СВЪРШАТ РАБОТА,А НЕ ДА ГИ ТИКАТЕ В АПАРТАМЕНТИ,ХОТЕЛИ,КОЛИ,ПОЧИВКИ,КЪЩИ ЗА ГОСТИ И ЗА ОБРАЗОВАНЕ НА РАЗХАЙТЕНИ НАСЛЕДНИЦИ"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари