Река Русенски Лом потече в мастилен цвят

0
Институциите само си прехвърлят отговорността и никой не предприема мерки
Институциите само си прехвърлят отговорността и никой не предприема мерки Видео: Русе Медиа

Продължава нерегламентираното изпускане на цветни води в река Русенски Лом. За съжаление проблемът продължава да виси неразрешен, тъй като е трудно да се открие източникът на замърсяване

Мястото е колекторът под Сарайския мост, като днес около 10 часа, започна изтичане на силно задушлива с мастилено тъмно син цвят водна емисия. Направените снимки са подадени към екоинспекцията, но поради гъстата растителност в района на канала, е доста трудно да се установи визуално от пръв поглед, предава Русе Медиа. 

Добре би било, при желание от заинтересованите институции /ВиК и РИОСВ/, да се премахне растителността в района на тръбата, за да има по-лесен визуален контрол от граждани, които да могат да снимат и да изпращат лесно разпознаваеми снимки с видимо оцветени води.

Днешното изпускане на промишлени води става само няколко дни, след като въпросът за замърсяването от този канал бе поставен на вниманието на Областна администрация в деня на отворените врати на областния управител Борислав Българинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари