Реджеп Ердоган призова за преговори между Русия и Украйна

0
Това е станало в телефонен разговор между държавния глава на Турция и британския премиер Риши Сунак
Това е станало в телефонен разговор между държавния глава на Турция и британския премиер Риши Сунак Снимка: БГНЕС / ЕПА

Това е станало в телефонен разговор между държавния глава на Турция и британския премиер Риши Сунак

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с британския премиер Риши Сунак, в рамките на който призова за скорошно възобновяване на усилията за организиране на преговори между Русия и Украйна. Това се казва в прессъобщение, разпространено от администрацията на турския лидер след преговорите, съобщава Агенция Фокус.

"Президентът Ердоган подчерта, че би било в интерес на всички страни да се възстанови основата за преговори между Русия и Украйна възможно най-скоро“, се казва в изявлението.

Реджеп Ердоган и Риши Сунак са обсъдили двустранните отношения, включително в областта на военната индустрия и търговията, както и регионалните проблеми. "Президентът Ердоган изрази надежда по време на разговорите, че здравият разум и стратегическата визия ще надделеят в отношенията между двете страни партньори в НАТО“, става ясно още от съобщението.

Ердоган, според неговата администрация, също е посочил важността на нови и конкретни стъпки за разрешаване на кипърския въпрос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари