Ердоган отново предложи на Путин да организира преговорите му със Зеленски

0
Във войната в Украйна няма да има победител, коментира турският президент
Във войната в Украйна няма да има победител, коментира турският президент Снимка: GettyImages

Във войната в Украйна няма да има победител, коментира турският президент

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е отправил нова покана към руския си колега Владимир Путин да организира негова среща с украинския президент Володимир Зеленски.

Това обяви Ердоган пред журналисти на 6 август веднага след завръщането си от посещението си в Сочи, съобщава CNN Turk, цитиран от "Актуално".

Напомних още веднъж на Путин, че можем да проведем срещата му със Зеленски. Ще продължим да развиваме нашия диалог с нашата черноморска съседка Русия във всички области, за да допринесем за регионалния и глобален мир“, каза турският президент.

Ердоган нарече сделката за износ на украинско зърно пример за положителния ефект от диалога между Турция и Русия. Той смята, че сега е важно ясно да се приложи този план и да се трансформира „позитивната атмосфера“ в конкретни стъпки за връщане към преговорите между Украйна и Руската федерация в Истанбул.

"От самото начало подчертах, че във войната в Украйна няма да има победител. Въпреки трудностите, оставам твърдо убеден, че кризата ще бъде разрешена на масата за преговори", коментира още турският президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари