Разцепи се пътят между две села

1
Трапът, който е още от преди седмица, е с дълбочина около 7-8 метра
Трапът, който е още от преди седмица, е с дълбочина около 7-8 метра

Огромна дупка зейна на път между селата Раздел и Маломирово в община Елхово, при отбивката за местност „Студено кладенче", предаде Дарик.

Трапът, който е още от преди седмица, е с дълбочина около 7-8 метра. Това прави пътя абсолютно непроходим за превозни средства.

Просека отстрани дава възможност на хората да преминават пеша, но при повишено внимание, съобщава Дарик.

За случая алармира Христо Досев - собственик на една от хижите, засегнати от пропадането. Пътят води до местността „Студено кладенче", където има няколко туристически и ловни хижи, частни обекти и Екоселището Анастасия.

Проблемът съществува от около година, като причината за пропадането бил язовир „Студено кладенче", чиято стена е нестабилна заради лоша поддръжка.

Водата се просмуквала в почвата и отнасяла земните маси под асфалта, обясни на свой ред управителят на засегнатата хижа Пламен Марков.

Още при появата на проблема са били информирани общината, областна управа и други институции, но за укрепване на язовирната стена още нищо не е направено.

След като пътят е пропаднал окончателно на 17 януари, тази година, Марков е написал нови писма до Община Елхово, до Министерство на регионалното развитие, както и до Гражданска защита.

Официален отговор все още не е получен.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари