Разследване разкри тежко престъпление в Спешно отделение

0
Кой прикри следите на престъпниците в "бяло"...... кой изтри записите...
Кой прикри следите на престъпниците в "бяло"...... кой изтри записите...

Кой прикри следите на престъпниците в "бяло"...... кой изтри записите...

Записите от охранителните камери, запечатали моментите, в които стажантът Миро е довел подполковник Пламен Пацов, издъхнал внезапно в събота, след посещение в Спешно отделение на МБАЛ Благоевград, са изтрити, алармира Struma.com.

В частта и времето около посещението на подполковника и стажанта, около един час и половина от записите лисват, научихме от struma.com. Скандалното разкритие излезе наяве, след като болничният директор д-р Огнян Митев, е изискал да прегледа записите.

Второ тежко престъпление бе разкрито в местното спешно отделение днес, след смъртта на подполковника, който издъхна "прегледан" от стажанта-третокурсник в академията по медицина в Стара Загора..

Кой е дръзнал да изтрие записите, кой и кого прикрива?!, това е въпросът, който от днес и полицията ще трябва да изяснява. Ние обещахме, че ще следим случая от близо и ежедневно ровим по темата, за да ви информираме за този изключително сериозен и тежък случай.

Полицаите са иззели харддиска и се надяват да успеят да възстановят част от изтритото, за да могат да проведат разследването си и да видят за какво свидетелстват записите..

Д-р Митев провежда паралелно разследване с полицията, искайки истината около смъртта на военния да излезе наяве. На въпроса ни как ще коментира липсата на записа д-р Митев бе лаконичен: Едно престъпление води след себе си второ, просто съм шокиран, говоря с полицията, надявам се те да успеят да възстановят изтритите записи, но вече говорим за умисъл и прикриване, не ме карайте да коментирам каквото и да било, има разследване, обърнете се към полицията, каза д-р Митев видимо ядосан.

Такова чудо не се е случвало в местната болница. 42-годишният Пламен Пацов издъхна след като неговия приятел стажантът Миро му направил кардиограма, разчел я и го пуснал да си ходи.

Причината за смъртта бе белодробна емболия, състояние, което е почти невъзможно нито да се предскаже, нито да се овладее. Дежурната по това време лекарка не е видяла пациента... Така твърди тя пред полиция и директора на болницата. Жената била изпаднала в тежко състояние от нерви, тъй като ангажирана с тежък случай, дори не е видяла, че стажантът "работи" в шокова зала.

Въпросният студент бе разпитван и твърди, че е информирал лекарката, но тя не му обърнала внимание. Разказал, че бил с подполковника, когато му станало лошо и затова го довел и толкова. Днес се очакваше записите от камерите да помогнат в разкриването на истината, но те са изтрити.

Цялата болница коментира, че и в Спешно отделение се правят на "ни лук яли, ни мирисали", уж не знаели кой е този стажант, не му били разрешили да влиза вътре, а в болницата въпросният Миро е познат, ходил по кабинетите, изпращан от лекарите в Спешно отделение.

Голям скандал се вихри в болницата, има престъпници и те трябва да бъдат разкрити. Заради близките на Пацов, заради всички нас.. Следим случая

С. Петрова

Източник: Struma.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари