Разпространението на райски газ продължава, въпреки забраната

0
Райският газ се продава свободно в нощните заведения и магазините
Райският газ се продава свободно в нощните заведения и магазините

Райският газ се продава свободно в нощните заведения и магазините

Въпреки забраната за продажба и закупуване на райски газ, разпространението му все още продължава.

Екипът на NOVA направи проверка, за да покаже колко лесно можем да се сдобием с диазотен оксид. Лицето, продаващо балоните, обяснява, че няма проблем да си закупим балон с райски газ, макар и да го продават незаконно. Контролът по продажбата и проверка на нощните заведения се извършва от няколко институции - Регионалната здравна инспекция, представители на Министерство на здравеопазването и служители на МВР. От август до 2022 г. до ноември 2023 г. са направени 1921 проверки и са съставени шеста за нарушения.

Освен в нощното заведение, в магазините също се продават флакони с райски газ. Глобите за употреба стартират от 300 до 500 лв.

Стана ясно, че контролните органи затруднение при изпълнение на задълженията си. В съобщение на министерството се обяснява, че основните трудности за ефективното прилагане на санкциите са свързани с изключенията на хранително-вкусовата промишленост.

От БАБХ също извършват проверки, съвместно със служители на МВР. Но нямат право да упражняват контрол.

Оказва се, че освен да си купим в нощно заведение и в магазина, райски газ можем и да поръчаме онлайн, следователно да бъде доставен до адрес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари