Разкриват нови легла в Белодробната болница в Русе

1
В лечебното заведение изнемогват финансово заради болните от коронавирус
В лечебното заведение изнемогват финансово заради болните от коронавирус

"Опитваме се да отговорим на наплива на пациентите", каза управителят д-р Светослав Дачев

Първият човек у нас, диагностициран за втори път с COVID-19, е заместник-кметът на Община Русе Енчо Енчев.

Първата му положителна проба е била преди 4 месеца. В момента се лекува от пневмония в Белодробната болница в Русе, състоянието му е добро.

Според медиците повторното заразяване на заместник-кмета Енчо Енчев вероятно се дължи на недостатъчно изградени антитела в организма му. Първият път е бил с положителен PCR тест, но без симптоми.

"При всички случаи е уникално. Може би да има някакво обяснение, ако не са изработени достатъчно количества антитела при първата среща с вируса… Нямаме информация за нито един тест, който е възможно да бъде разменен", каза д-р Светослав Дачев - управител на Белодробна болницаРусе, предава БНТ.

Още в неделя Енчо Енчев се почувствал зле и потърсил лекарска помощ. Предупредил е и колегите си. В сградата на Общината е направена пълна дезинфекция.

"Той не е бил с нас на работа, тъй като предната седмица беше командировка. За себе си не се притеснявам. Вземаме мерки, носим маски в службата. Имаме дезинфектанти", каза Пенчо Милков - кмет на Община Русе.

Днес положителен резултат за коронавирус даде и друг заместник-кмет на община Русе Димитър Недев. От белодробната болница казаха, че от петък има ръст на приетите с коронавирус - на ден постъпват по 5-6 пациенти. До момента са разкрити 12 легла, а болните са 20-сет.

"Най-вероятно до утре ще станат 30 болните, в момента сме в процес на разкриване на нови 12 легла. Просто се опитваме да отговорим на наплива на пациентите", каза д-р Светослав Дачев - управител на Белодробната болница в Русе.

В Белодробната болница очакват да подпишат клиничната пътека за COVID-19, тъй като вече изнемогват финансово, защото за лечението на болните с коронавирус и допълнителните защитни средства се правят много разходи.

С коронавирус е диагностициран и председателят на Общинския съвет на Русе Иво Пазарджиев. Въпреки недоволството на някои общински съветници, заседанието им утре няма да бъде отменено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Новата руска ваксина ще се продава в разфасовки по 1 литър

Харесай Дунавмост във Фейсбук