Ръст в броя на жените, осъдени на пробация

0
Какво е да си настойник на провинилите се и как им помагаш?
Какво е да си настойник на провинилите се и как им помагаш? Видео: NOVA

Ръст в броя на жените, осъдени на пробация.

Това отчитат от службата в София. Дамите са наказани най-често за документни престъпления и неплатена издръжка. Какво е да си настойник на провинилите се и как им помагаш проверява екип на Новините на NOVA.

Лилия Ощепкова е пробационен инспектор или иначе казано - настойник, който държавата ни определя, ако прекрачим закона.

Джебчийска кражба, хулиганство, непристойно поведение са част от престъпленията, които могат да ви срещнат с пробационния инспектор. Досега Лилия е имала само един случай на осъден на пробация футболен хулиган. След срещите няма данни да се е държал непристойно. 

Освен с подкрепа, доверие се гради с няколко пробационни мерки - редовни срещи с инспектор, подпис в пробационна служба, ограничаване на свободното предвижване, удръжка от заплатата и безвъзмезден труд в полза на обществото.

Плевене на лехите около столичния зоопарк е едно от местата, където осъдени на пробация са полагали безвъзмезден труд в полза на обществото.

За тази година 74 осъдени са положили общо 16 730 часа труд. Обектите, на които са се трудили, са 28. Сред тях са ремонтът на Народната библиотека и чисто новата боядисана ограда на Втора градска болница.  

Освен обикновените граждани, настойник се случва да получават и политици като Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Лидерът на "Атака" получи две години срещи с пробационен инспектор заради поредица хулигански прояви.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари